Aposiler Cupcakes

  By Bernhard Lokhorst  

mei 2, 2017

Deze cupcakes zijn geweldig lekker en dankzij de Albert Heijn en nog een website ben ik tot dit recept gekomen. Eet smakelijk alvast want die gaan snel op 😉

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 15 stuks

Ingredients

125 gram boter (ongezouten)

125 gram suiker

8 gram vanillesuiker

2 eieren (op kamertemperatuur)

3 eetlepels melk

125 gram zelfrijzend bakmeel

1 appel (in kleine stukjes gesneden)

Inmaakbrandewijn

Kaneel

Suiker

Kaneelsuiker

240 ml koude slagroom (ongeklopt)

240 gram mascarpone

100 gram poedersuiker

125 gram geraspte kokos

Directions

1De appels bereid je 1 dag van tevoren zodat het mengsel goed met de appels intrekt. De inmaakbrandewijn, kaneel, suiker & de kaneelsuiker moeten gevoelsmatig worden toegevoegd. Roer het door met een vork of met een lepel zodat het mengsel als het ware aan de appelstukjes blijft kleven. Sluit de bovenkant van de bak of kan waarin je de appels bewaart af met plastic (afdek-)folie en laat het 1 nachtje rusten.

2Het appel-"beslag" heeft nu gerust. Haal het uit de koelkast voor het maken van het cupcakebeslag. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht= 20 graden minder) Verdeel de papieren vormpjes over de bakplaat (let op je moet er wel bakpapier onder leggen). Klop de boter met de vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

3Verwarm de melk tot het lauwwarm is we zouden zeggen op kamertemperatuur. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag, voeg nu de (ingetrokken) appelstukjes toe aan het beslag en voeg daarna de melk toe. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. Goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat 5 min. In de vorm op het rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

4In een grote kom mix je de slagroom samen met de poedersuiker op middelhoge snelheid tot er middelgrote pieken ontstaan. Doe er nu de geraspte kokos doorheen. Vouw nu heel voorzichtig de mascarpone door de frosting. Gebruik direct! Bon appétit!

Slagroom met kaneel is op de frosting heel erg lekker. Geniet er van!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.