1Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf.
2Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog een 10 min. gaar worden.
3Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in ruim water met zout in 10-15 min gaar.
4Kook de eieren in 8-10 min bijna hard.
5Hak de peterselie en bieslook fijn en doe het mengsel in een schaaltje.
6Smelt de boter in de magnetron(30sec. op vol vermogen)
7Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
8Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in een hete pan.
9Neem de asperges met de schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat peterselie, bieslook en nootmuskaat over.
10Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.