De combinatie van smaken maakt deze eenvoudige taart zó lekker.
Écht een aanrader!
Prep: 30 mins
Cook: 35 mins
Yields: 12 stukken
Ingredients
175 gr bloem
Snuf zout
60 gr fijne kristalsuiker + 3 EL
115 gr koude boter in blokjes
1 eierdooier
2 EL ijskoud water
2 EL custard poeder
4 EL frambozen jam, losgeklopt
60 gr zachte boter
1 ei
30 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandelmeel
1/2 tl amandelextract
1/4 tl bakpoeder
100 gr poedersuiker
Amandelen, geroosterd
Directions
1Zeef de bloem en het zout en doe het samen met de 3 EL fijne kristalsuiker in een kom en roer het met een garde
2Voeg de koude blokjes toe en wrijf dit samen met de bloem en suiker net zo lang dat er geen stukjes boter meer te voelen zijn en er een kruimelig deeg ontstaat
3Meng het ei met het ijskoud water en voeg toe aan het deeg
4Meng en kneed het door elkaar tot er een soepel deeg ontstaat
5Doe het in plastic folie en laat het zeker 30 minuten in de koelkast rusten
6Rol daarna het deeg uit op een met bloem bestrooid werk blad en bekleed de springvorm ermee
7Prik de bodem een paar keer met een vork, bestrooi het met custard en strijk daarna de frambozenjam erover
8Plaat de taartvorm weer in de koelkast
9Verwarm de oven op 180 graden (boven - onder )
10Meng de overige ingrediënten (behalve poedersuiker en amandelen) totdat er een heerlijk amandelmengsel ontstaat
11Haal de taart uit de koelkast en smeer het amandelmengsel goed uit over de taart
12Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar
13Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen
14Meng de gezeefde poedersuiker met water totdat er een mengsel ontstaat wat dik genoeg is
15Doe het in spuitzakje en maak een figuur over een taart
16Bestrooi de taart met geroosterd amandelmengsel
Bij de bereidingstijd komt nog 30 minuten wachttijd voor het deeg.