Bakewell taart

  By Marja Halters  

augustus 11, 2016

De combinatie van smaken maakt deze eenvoudige taart zó lekker.
Écht een aanrader!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 12 stukken

Ingredients

175 gr bloem

Snuf zout

60 gr fijne kristalsuiker + 3 EL

115 gr koude boter in blokjes

1 eierdooier

2 EL ijskoud water

2 EL custard poeder

4 EL frambozen jam, losgeklopt

60 gr zachte boter

1 ei

30 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr amandelmeel

1/2 tl amandelextract

1/4 tl bakpoeder

100 gr poedersuiker

Amandelen, geroosterd

Directions

1Zeef de bloem en het zout en doe het samen met de 3 EL fijne kristalsuiker in een kom en roer het met een garde

2Voeg de koude blokjes toe en wrijf dit samen met de bloem en suiker net zo lang dat er geen stukjes boter meer te voelen zijn en er een kruimelig deeg ontstaat

3Meng het ei met het ijskoud water en voeg toe aan het deeg

4Meng en kneed het door elkaar tot er een soepel deeg ontstaat

5Doe het in plastic folie en laat het zeker 30 minuten in de koelkast rusten

6Rol daarna het deeg uit op een met bloem bestrooid werk blad en bekleed de springvorm ermee

7Prik de bodem een paar keer met een vork, bestrooi het met custard en strijk daarna de frambozenjam erover

8Plaat de taartvorm weer in de koelkast

9Verwarm de oven op 180 graden (boven - onder )

10Meng de overige ingrediënten (behalve poedersuiker en amandelen) totdat er een heerlijk amandelmengsel ontstaat

11Haal de taart uit de koelkast en smeer het amandelmengsel goed uit over de taart

12Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar

13Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen

14Meng de gezeefde poedersuiker met water totdat er een mengsel ontstaat wat dik genoeg is

15Doe het in spuitzakje en maak een figuur over een taart

16Bestrooi de taart met geroosterd amandelmengsel

Bij de bereidingstijd komt nog 30 minuten wachttijd voor het deeg.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.