Basis van Vinaigrette volgens Maître Johan Busio

By AH Made

juli 30, 2016

Recept van Nell Hendriks

  • Cook: 10 mins

Ingredients

1/2 dl. witte wijnazijn

1/2 dl. water

1 eetlepel Dijonmosterd

1 eetlepel poedersuiker

1 sjalotje

2 eierdooiers ( voorzichtig scheiden,eitwit mag geen eigeel bevatten!! en eitwit bewaren )

witte peper/zout

3,5 dl. arachide olie

benodigdheden:

Hoge kom

Staafmixer of garde

plankje en mesje

Directions

1alle ingrediënten in een smalle maatbeker en met een Bamix staafmixer van af de onderkant van de beker heel langzaam optrekken naar boven op de hoogste snelheid

2OF: alle ingrediënten in een kom en terwijl je klopt de olie langzaam toevoegen

3je kunt natuurlijk ook de hoeveelheden halveren als je minder nodig hebt

4Je kunt deze basis vinaigrette ook variëren met kruiden

5bv. met basilicum of bieslook

6deze vinaigrette is in de koeling lang houdbaar ondanks het gebruik van eigeel

7( Van de eiwitten kun je merengue maken)

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.