Bloemkoolsalade met druiven en cheddar kaas

  By Marja Halters  

augustus 11, 2016

Een heerlijke salade die het altijd goed doet !

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 3 Ć” 4 personen ligt eraan wat je erbij eet.

Ingredients

1 grote bloemkool in roosjes

90 ml raapzaadolie of koolzaadolie

2 EL sherry-azijn

1/2 tl vloeibare honing

1tl mosterd

30 gram rozijnen ( of meer )

40 gram hazelnoten of amandelen ( of meer ) geroosterd

10 gram blauwe druiven

80 gram cheddarkaas in stukjes

20 gram bladpeterselie

Directions

1Verwarm de oven op 200 graden

2Leg bakpapier op de bakplaat, leg de bloemkoolroosjes erop besprenkel ze met de olie en wat zout

3Zet ongeveer 40 minuten in de oven

4Rooster de amandelen of hazelnoten en hak ze klein

5Doe de rozijnen in een bakje samen met 20 ml raapzaadolie of koolzaadolie en laat ze wellen

6Maak een dressing van de sherry-azijn ( mag ook witte wijnazijn zijn hoor) honing en mosterd

7Was de druiven en halveer ze

8Wanneer de bloemkool klaar is doe deze in een mooie schaal en voeg alle overige ingrediƫnten toe.

9Knip de bladpeterselie klein en strooi het over de bloemkool .

10Kan koud of warm gegeten worden. Ideaal voor bij de bbq . Of zo met zilvervliesrijst - als je dan niet gezond bezig bent.

Foto is niet van mezelf .

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.