Bouillabaisse

By AH Made  

september 2, 2016

Dit recept is van Huub van Dijk.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 personen.

Ingredients

4 gamba´s

400g Noordzeevis

40g garnalen

Voor de rouille:

1 aardappel

2 rode paprika´s

5 knoflookteentjes

1 peper

1g saffraanpoeder

1 theelepel zout

2dl olijfolie

Voor de soep:

1kg garnaalkoppen

1 preistengel

50g selder

2 knoflookteentjes

2 uien

70g tomatenpuree

2L visfumet

Directions

1Voor de Rouille: Kook de aardappel gaar.

2Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender.

3Mix op hoge snelheid tot een homogeen geheel.

4Meng er dan op lage snelheid olijfolie door.

5Voor de soep: Bak de fijngesneden ui, prei en look op een zacht vuur in boter.

6Doe er de garnaalkoppen bij en laat kleuren.

7Meng er de tomatenpuree door en laat rustig ontzuren.

8Voeg de visfumet toe evenals de selder.

9Laat alles gedurende 20 minuten zachtjes koken.

10Zeef de soep door een chinois.

11Breng de soep weer op temperatuur en doe er de vis en de gamba in.

12Dresseer de soep in een bord, strooi er de garnalen over en serveer met sneetjes getoast brood en de rouille.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.