Broodje Pulled Pork

  By Het Houtse Meer  

juni 15, 2016

Heerlijk broodje pulled pork "Houtse-Meer-stijl"!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 5 hrs

Ingredients

broodje naar keuze

- voor de pulled pork:

varkensschouder

paprikapoeder

chilipoeder

zout

peper

- voor de koolsalade:

gesneden witte kool

gesneden wortel

mayonaise

suiker

zout

barbecue-saus

Directions

1We beginnen met de pulled pork, die moet nl lang garen! Net als een stoofpotje.

2Hiervoor gebruiken wij een varkensschouder. Deze snijden we licht in en we gebruiken een 'rub' van paprikapoeder, chillypoeder, zout en peper. We verwarmen de oven voor op 160 graden, wanneer de oven voorverwarmd is garen we de schouder voor 4 uur. vervolgens verlagen we de temperatuur naar 150 graden en garen we hem verder voor 2 uur. (tot je het vlees uit elkaar kan trekken met een vork)

3Je haalt de varkensschouder eruit en trekt een helemaal als het ware in draadjes.

4Dan maken we een koolsalade, dit door de gesneden kool te mengen met gesneden wortel en deze op smaak brengen met mayonaise, suiker en zout.

5Snij het broodje open en rooster de binnenkanten van het broodje even in een grillpan. Leg m op een plank. Op het broodje verdeel je op 1 kant de pulled pork. Daarover de barbecuesaus en dan de koolsalade erover.

6Smullen maar! Met een lekker zakje verse friet erbij is deze burger helemaal 'Houtse-Meer-stijl'!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.