Bublanina met blauwe bessen

  By Marja Halters  

augustus 11, 2016

Ik ben dol op dit recept. Niet alleen door de smaak en dat hij eenvoudig te maken is maar je kunt zo heerlijk variëren met het fruit. Nu waren de blauwe bosbessen in de aanbieding maar je kunt het vervangen door wat je lekker vindt bijv. appels, pruimen, kersen etc.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 8 heerlijke punten

Ingredients

115 gr boter + extra om in te vetted

115 gr fijne kristalsuiker

3 eieren, gesplitst

2 EL melk of sinaasappelsap

1 tl vanille extract

1/2 tl amandelextract

geraspte schil van (onbespoten) citroen

125 gr bloem

1/2 tl zout

400 gr blauwe bosbessen gehuseld in 1 EL bloem

2 EL amandelschaafsel

Poedersuiker

Directions

1Verwarm de oven op 170 graden en vet een springvorm van 20cm in met boter en leg op de bodem bakpapier

2Klop de boter met de kristalsuiker in een kom in 10 minuten tijd licht en romig

3Voeg daarna de eierdooiers er een voor een toe, gevolgd door de melk of sinaasappelsap, het vanille extract en amandel extractie en geraspte citroenschil

4Klop de eiwitten in een aparte kom met een brandschone / vetvrije garde of mixer tot stijve pieken.

5Spatel de eiwitten voorzichtig door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout en spatel het voorzichtig door het mengsel

6Meng daarna de blauwe bessen er heel voorzichtig door het beslag en schenk het daarna in de springvorm

7Bestrooi het met amandelschaafsel

8Bak ongeveer 35 minuten gaar, tot een saté prikker er schoon uitkomt.

9Bestrooi met poedersuiker en serveer op kamertemperatuur

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.