Citroen meringue taartjes

By AH Made  

juli 30, 2016

recept van Nell Hendriks

  • Prep: 1 hr 45 mins
  • Cook: 35 mins

Ingredients

voor het kruimeldeeg:

200 gram bloem

85 gram poedersuiker

100 gram koude boter in stukjes

1 eierdooier

1 eetlepel water

snufje zout

voor citroenvulling

3 eieren

50 gram boter

sap van 2 citroenen

geraspte schil van 1 citroen

85 gram fijne suiker

Voor de meringue

3 eiwitten

55 gram fijne suiker

benodigdheden

6 tartelette vormpjes ( 8 cm. breed en 2 cm. diep )

Boter om in te vetten

Bakpapier

Blindbakvulling bv. droge bonen of blindvulling knikkers

Directions

1Verwarm de oven voor op 180 graden

2Vet de vormpjes in

3Voor de bodem:

4Zeef voor het deeg de bloem met het zout en de poedersuiker boven een grote kom

5Voeg de koude in blokjes gesneden boter toe

6Wrijf de boter door de bloem tot er grove kruimels ontstaan

7Meng de eierdooier en het water door de massa tot het een mooi deeg is geworden

8Pak de deeg in plastic folie in en leg het minimaal 30 min. in de koelkast

9Smeer de vormpjes in met boter

10Verdeel het deeg in 6 balletjes

11Druk de balletjes op de bodem en de zijkant van de vormpjes uit tot een egaal laagje

12Zet de bekleedde vormpjes 30 min in de koelkast

13Haal de vormpjes uit de koeling en leg er een velletje bakpapier in

14Vul de vormpjes met bakbonen

15Bak de vormpjes 10 min 'blind'

16Verwijder de vulling en het bakpapier

17Prik gaatjes in de bodem en bak de vormpjes nog eens 5 min

18Voor de citroenvulling:

19Meng de eieren, boter, de suiker, het sap en de geraspte schil van de citroen in een hittebestendige kom

20Hang de kom boven een pan met zacht kokend water

21De kom mag het water niet raken

22Klop de ingrediƫnten 'au bain Marie' schuimig zodat door het stollen van het eigeel de massa bindt

23Ter controle: haal een houten lepel door de massa en trek met een vinger een streep

24Als de streep blijft staan is de massa goed

25Laat het mengsel afkoelen

26Schep de vulling in de vormpjes en zet ze 30 min in de koeling

27Voor de meringue:

28Klop de eiwitten in een vetvrije en schone kom

29Eerst even zonder de suiker tot een binding is ontstaan

30Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe

31De eitwitten zijn klaar als al de suiker is opgelost en je een glanzende berg eitwit hebt

32Je moet de kom op zijn kop kunnen zetten dan is het schuim goed

33Haal de taartjes uit de koeling en verdeel het geklopte eitwit over de taartjes

34Zet de taartjes even onder de gril ( echt heel even)

35Let goed op want de meringue is snel bruin

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.