door AH Made | jul 30, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Citroen meringue taartjes By AH Made Nagerecht juli 30, 2016 recept van Nell Hendriks Prep: 1 hr 45 mins Cook: 35 mins Ingredients voor het kruimeldeeg: 200 gram bloem 85 gram poedersuiker 100 gram koude boter in stukjes 1 eierdooier 1 eetlepel water snufje zout voor citroenvulling 3 eieren 50 gram boter sap van 2 citroenen geraspte schil van 1 citroen 85 gram fijne suiker Voor de meringue 3 eiwitten 55 gram fijne suiker benodigdheden 6 tartelette vormpjes ( 8 cm. breed en 2 cm. diep ) Boter om in te vetten Bakpapier Blindbakvulling bv. droge bonen of blindvulling knikkers Directions 1Verwarm de oven voor op 180 graden 2Vet de vormpjes in 3Voor de bodem: 4Zeef voor het deeg de bloem met het zout en de poedersuiker boven een grote kom 5Voeg de koude in blokjes gesneden boter toe 6Wrijf de boter door de bloem tot er grove kruimels ontstaan 7Meng de eierdooier en het water door de massa tot het een mooi deeg is geworden 8Pak de deeg in plastic folie in en leg het minimaal 30 min. in de koelkast 9Smeer de vormpjes in met boter 10Verdeel het deeg in 6 balletjes 11Druk de balletjes op de bodem en de zijkant van de vormpjes uit tot een egaal laagje 12Zet de bekleedde vormpjes 30 min in de koelkast 13Haal de vormpjes uit de koeling en leg er een velletje bakpapier in 14Vul de vormpjes met bakbonen 15Bak de vormpjes 10 min 'blind' 16Verwijder de vulling en het bakpapier 17Prik gaatjes in de bodem en bak de vormpjes nog eens 5 min 18Voor de citroenvulling: 19Meng de eieren, boter, de suiker, het sap en de geraspte schil van de citroen in een hittebestendige kom 20Hang de kom boven een pan met zacht kokend water 21De kom mag het water niet raken 22Klop de ingrediƫnten 'au bain Marie' schuimig zodat door het stollen van het eigeel de massa bindt 23Ter controle: haal een houten lepel door de massa en trek met een vinger een streep 24Als de streep blijft staan is de massa goed 25Laat het mengsel afkoelen 26Schep de vulling in de vormpjes en zet ze 30 min in de koeling 27Voor de meringue: 28Klop de eiwitten in een vetvrije en schone kom 29Eerst even zonder de suiker tot een binding is ontstaan 30Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe 31De eitwitten zijn klaar als al de suiker is opgelost en je een glanzende berg eitwit hebt 32Je moet de kom op zijn kop kunnen zetten dan is het schuim goed 33Haal de taartjes uit de koeling en verdeel het geklopte eitwit over de taartjes 34Zet de taartjes even onder de gril ( echt heel even) 35Let goed op want de meringue is snel bruin close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.