Cordero almendrado (lam met amandelen)

By AH Made  

augustus 1, 2016

Recept van Gert de Kok

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins

Ingredients

800 gram mager lamsvlees (evt. lamsschouder)

zout

25 gram versgemalen zwarte peper

boter

1 eetlepel olijfolie

1 gesnipperde ui

1,5 cm verse gember

1 theelepel koriander zaad

1/3 groene of rode (lombok)peper

3 à 3,5 dl groentebouillon van een tablet (wij gebruiken 1 gehele tablet voor een sterkere bouillon)

50 gram witte amandelen (of kant en klare amandel schaafsel)

1 theelepel gemalen kaneel

Om te garneren: 2 hardgekookte eieren in blokjes/verse koriander

Directions

1Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi dit met zout en peper.

2Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.

3Doe de ui erbij en laat alles nog eens 2 minuten bakken.

4Kneus de verse gember en het koriander zaad.

5Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vrucht vlees in reepjes.

6Voeg aan het vlees de bouillon met gember, koriander zaad en peper toe. Doe een deksel op de pan en laat het vlees in ca. 1,5 uur gaar stoven.

7Maal de amandelen of hak ze heel fijn en roer ze met de kaneel door elkaar.

8Schep het mengsel bij het vlees.

9Voeg eventueel nog wat vocht toe om het gerecht smeuïg te houden.

10Breng de saus zo nodig op smaak met zout en peper.

11Garneer het gerecht met de blokjes hardgekookt ei en wat gehakte koriander.

Volgens het recept is dit gerecht voor 4 personen, maar voor grote smulpapen zoals wij, is dit voldoende voor 2 personen.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.