door Marion Janssens | jun 7, 2016 | 1 reactie Tweet Full-screen Courgettetonnetjes met warme tomatenvinaigrette By Marion Janssens juni 7, 2016 Dit is een smakelijk vegetarisch voorgerecht, maar je kan er ook een hoofdgerecht van maken door er rijst bij te serveren. Prep: 50 mins Yields: 4 als voorgerecht. Ingredients de gevulde courgettes: - 125 gram verse geitenkaas - 2 courgettes - 2 sjalotten - 1 teentje knoflook - verse tijm - verse oregano - beetje paneermeel (Panko) - scheutje olijfolie - peper/zout De warme tomatenvinaigrette: -6 tomaten - 2sjalotten - 1 1/2 dl olijfolie - 3 eetlepels balsamicoazijn - 2 eetl.kappertjes - verse bieslook of basilicum - peper/zout Directions 1De courgettes: 2- Was de courgettes en snij de kopjes eraf.Snij ze in gelijke tonnetjes van 5 cm hoog. 3- Schep er voorzichtig het vruchtvlees uit tot je een diep kuiltje krijgt.Hou het vruchtvlees apart. 4- Leg de uitgeholde tonnetjes 5 min. in kokend water en laat daarna goed uitlekken. 5- Zet de uitgeholde stukken courgettes in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. 6- Voor de vulling snij je het vruchtvlees in fijne stukjes. 7 Versnipper ook de sjalotjes en plet de knoflook. 8- Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie. 9 Verhit de olie op een zacht vuur en stoof het fijngesneden vruchtvlees,de sjalot en de knoflook. 10- Neem een schaal en verbrokkel daarin de verse geitenkaas. 11- Voeg de verse tijm(alleen de blaadjes) en de fijngesneden oregano toe.(Kruiden naar smaak) 12- Doe de gestoofde groenten in de schaal bij de kaas en meng tot een smeuïg geheel.kruid. 13- Kruid naar smaak met peper en zout. 14- Neem een klein lepeltje(of een spuitzak)en vul de courgettetonnetjes met het groente-kaasmengsel. 15- Srooi ten slotte nog een beetje paneermeel over de gevulde tonnetjes voor een knapperig korstje. 16- Bak de courgettes in een voorverwarmde oven van 180 gr. 10 tot 15 min 17De warme tomatenvinaigrette: 18- Ontvel de Tomaten(15 sec. In kokend water dompelen,koud afspoelen en hel velletje gaat er gemakkelijk vanaf.) 19- Verdeel de tomaat in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. 20- Snipper de sjalotten fijn. 21- Zet een diepe pan op het vuur en verwarm de olijfolie met de balsamicoazijn.Voeg peper en zout toe. 22- Voeg de tomaten,sjalotten en kappertjes toe. 23 Bieslook of basilicum helemaal op het eind toevoegen. 24- Laat de stukjes tomaat enkele min. Zacht sudderen. 25-serveer de tonnetjes gevulde courgettes met een flinke schep van de warme tomatenvinaigrette .Ovenschaal /spuitzak close full screen 00:00 1 Review Marianne Meeuwissen juni 30, 2016 Het is een heerlijk voorafje .ga dit zeker vaker maken. Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Marianne Meeuwissen
juni 30, 2016
Het is een heerlijk voorafje .ga dit zeker vaker maken.