Crostini met Perzik en Balsamico

  By Zoe van Marion  

juli 24, 2016

Een knapperige crostini belegt met veel verschillende smaken die heerlijk samengaan. Je kunt het eten als tussendoortje, lunch, bij de soep of zelfs bij een High-Tea!

  • Prep: 15 mins
  • Yields: 6 tot 10 crostini's (ligt aan de grootte die je kiest)

Ingredients

brood naar wens (zuurdesem, wit stokbrood etc.)

125 gram ricotta

1 of 2 perziken

75 gram feta

paar blaadjes basilicum

100 ml balsamico azijn

50 ml honing

flinke hand rucola

Directions

1Zet de oven aan op gril-stand. Mocht je geen gril-stand hebben, dan kun je de oven ook normaal voor verwarmen op een hogere temperatuur (220-230 graden). Je kunt er ook voor kiezen om het brood te grillen onder een gril-plaat.

2Snijd het stokbrood (of ander brood) in plakken. Als je stokbrood gebruikt is het een aanrader om het schuin af te snijden, aangezien je dan een groter oppervlakte hebt.

3Leg het brood in de oven voor c.a. 5 minuten (of natuurlijk de gril-plaat). Houdt het brood goed in de gaten, het kan snel aanbranden.

4Snijdt de perzik in plakjes.

5Giet de balsamicoazijn in een pan samen met de honing. Verwarm dit tot het een iets dikkere siroop is. Tip: Trek met een lepel een streep in de saus om te checken of het goed is. Als er heel kort een opening ontstaat in de saus en het daarna weer dicht trekt is het goed. Tip 2: mocht je het te veel gedoe vinden kun je ook altijd nog kant-en-klare balsamicosiroop kopen.

6Voeg de ricotta bij de feta en meng het door elkaar.

7Smeer de crostini in met het ricotta en feta mengsel. Leg daar bovenop wat rucola blaadjes en perzik-plakjes. Giet daar overheen de balsamico siroop en top het af met wat basilicum-blaadjes.

8Tip: Mocht je niet van balsamico houden kun je het ook weglaten. Je kunt het ricotta- en feta-mengsel eventueel ook vervangen door Hüttenkäse als je dat in huis hebt, al geeft de feta toch wel een extra bite.

Pan
Oven/grill

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.