Fluwelen Kippen-Maïs soep

  By Ad van Gurp  

augustus 29, 2016

Rijk gevulde (maaltijd-)kippensoep

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 soepkommen

Ingredients

kipdijfiletreepjes 400 gram

klein blikje crispy maïs 150 gram

klein preitje

bladselderij

2 blokjes kippenbouillon

1 ei

1 ons gekookte (achter)ham

aardappelzetmeel

vermicelli

kruiden: foelie/kipkruiden/peper

Directions

1Snij de prei en ham in smalle reepjes

2Breng 1,5 liter water aan de kook

3Voeg de afgespoelde kipdijfiletreepjes toe en laat deze in ca. 20 minuten zachtjes garen

4Voeg de kippenbouillonblokjes toe

5Bind de bouillon lichtjes (á la haaievinnensoep) met de aardappelzetmeel

6Voeg de vermicelli toe

7Wanneer de vermicelli gaar is, voeg dan de crispy maïs toe (inclusief vocht)

8Voeg al roerend een losgeklopt ei toe

9Voeg de prei, ham en selderij toe

10Afmaken naar smaak met de kruiden

Eventueel serveren met stokbrood, croutons, gefruite uitjes, sambal, kroepoek, emping enz.
Goed gevuld, dus ook te gebruiken als lichte hoofdmaaltijd

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.