Garnalen ‘Buzara’

  By Stefanie Kamps  

augustus 28, 2016

Een Sloveens en Kroatisch garnalengerecht lekker met pasta of brood.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 3/4 personen

Ingredients

- 500GR rijpe vleestomaten

- 500GR rauwe ongepelde garnalen

- 3 eetl. olijfolie

- 1 ui, fijngehakt

- 3 teentjes knoflook, fijngehakt

- 1 bosje peterselie, fijngehakt

- 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden

- 1 blikje tomatenpuree

- 200ML droge witte wijn

- 150ML slagroom

- 1 visbouillontablet

- zout en versgemalen peper

- 1 bosje basilicum

Directions

1Voorbereiden:

2Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder kroontje. Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het tomatenwater erover.

3Bereiden:

4Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en fijngehakte peterselie 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min ontzuren, voeg hierna de Italiaanse kruiden en tomatenblokjes toe en roerbak voor 3 minuten. Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.

Kan gegeten worden met diverse soorten pasta zoals tagliatelle, spaghetti en zelfgemaakte pasta!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.