NB:
1. Dit gerecht is na enige voorbereiding (snijwerk) eenvoudig te maken. Het smaakt overheerlijk door de combinatie van vis met een pernod-venkel/saus. Gemakkelijk aan te passen als het een amuse of een hoofdgerecht moet zijn.
2. Als jongeren < 18 meeëten: geen alcohol verwerken.
Prep: 1 hr
Cook: 30 mins
Yields: 8 porties
Ingredients
olijfolie, zout en peper
32 gamba’s 1 takjes dragon
2 x 50 cc Pernod
2 venkelknollen + 400 gr
5 teentjes knoflook
1 el paprikapoeder
1 dl slagroom
Directions
1Pan verhitten, olie toevoegen en verhitten.
2 Gamba's roerbakken. 100 cc Pernod
3 verwarmen, aansteken en over de
4gamba's schenken. Als het vuur uit is,
5gamba's uit de pan scheppen. In dezelfde
6pan 1 el olie verhit¬ten. Sjalotjes in ringen
7snijden en + 2 minuten roerbakken. In dunne
8schijfjes gesneden venkel toevoe¬gen en
9+ 2 min. roerbak¬ken. (Bewaar het groen van
10de venkel voor het garneren). In reepjes gesneden