Geflambeerde gamba’s in pernod/venkelsaus voor acht personen

  By Albert Van Schendel  

augustus 15, 2016

NB:
1. Dit gerecht is na enige voorbereiding (snijwerk) eenvoudig te maken. Het smaakt overheerlijk door de combinatie van vis met een pernod-venkel/saus. Gemakkelijk aan te passen als het een amuse of een hoofdgerecht moet zijn.
2. Als jongeren < 18 meeëten: geen alcohol verwerken.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 8 porties

Ingredients

olijfolie, zout en peper

32 gamba’s 1 takjes dragon

2 x 50 cc Pernod

2 venkelknollen + 400 gr

5 teentjes knoflook

1 el paprikapoeder

1 dl slagroom

Directions

1Pan verhitten, olie toevoegen en verhitten.

2 Gamba's roerbakken. 100 cc Pernod

3 verwarmen, aansteken en over de

4gamba's schenken. Als het vuur uit is,

5gamba's uit de pan scheppen. In dezelfde

6pan 1 el olie verhit¬ten. Sjalotjes in ringen

7snijden en + 2 minuten roerbakken. In dunne

8schijfjes gesneden venkel toevoe¬gen en

9+ 2 min. roerbak¬ken. (Bewaar het groen van

10de venkel voor het garneren). In reepjes gesneden

11paprika en uitgepers¬te knoflook erbij.

12Nog + 10 min. zachtjes bakken, af en toe

13omscheppen.

14Erdoor scheppen: tomatenpuree, paprikapoeder,

15cayennepeper en slagroom en + 2 minuten laten

16inkoken. Erdoor roeren 1 el Pernod en

17zout en peper.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.