door Elly Verkooijen | jul 27, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Gegratineerde bieten By Elly Verkooijen Hoofdgerecht juli 27, 2016 Bieten en ricotta is een super combinatie. Samen met een salade van rucola en pijnboompitjes een volwaardig vegetarisch gerecht. Prep: 15 mins Cook: 30 mins Yields: 4 Ingredients 4 gekookte grote rode bieten 2 el gedroogde cranberry's 125 ml zure room 250 gr ricotta 2 tenen knoflook 100 gr geraspte jonge kaas 1 tl geraspte citroenschil tuinkers Directions 1Verwarm de oven voor op 200 gr Celcius. 2Snij van elke biet een klein plakje van de onderkant zodat de bieten goed blijven staan in de ovenschaal. 3Hol vervolgens de bieten uit met een meloenbolletjessteker en zet ze in een ovenschaal. 4Snij het vruchtvlees uit de bieten klein. 5Hak de cranberry's fijn. 6Meng in een kom de ricotta, zure room, 50 gr. geraspte kaas, de uitgeperste tenen knoflook, de gehakte cranberry's en de geraspte citroenschil. 7Breng op smaak met peper en zout. 8Roer op het laatst kort de fijngesneden biet door het mengsel. 9Vul de bieten met het ricottamengsel en strooi er de rest van de geraspte kaas over. 10Plaats de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot de vulling bruin begint te kleuren. 11Garneer met tuinkersOvenschaal Meloenbolletjessteker close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.