Met een salade erbij is het een lekker hoofdgerecht en zonder de onbijtspek vegetarisch
Prep: 30 mins
Cook: 15 mins
Yields: 4
Ingredients
Ingrediënten
4 portobello’s
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui (fijngesnipperd)
50 gram ontbijtspek (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 takjes verse tijm
4 blaadjes verse salie (gehakt)
100 gram zachte geitenkaas
Directions
1Snijd de stelen van de portobello’s en hak deze fijn. Leg de portobello’s omgekeerd in een ovenschaaltje.
2Verwarm ondertussen de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
3Voeg spekblokjes, gehakte portobellostelen, knoflook, tijmblaadjes en salie toe en bak nog een paar minuten op lage stand. Schep dit mengsel in een kom en laat afkoelen.
4Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kaas door het paddenstoelenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de portobello’s en giet een beetje water in de ovenschaal.
5Bak de portobello’s in circa 15 minuten gaar en bruin.