Gezonde ovenpannenkoek met appel

  By Priscilla de Hoogh  

augustus 2, 2016

Deze ovenpannenkoek is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Je kunt het eten als ontbijt of als tussendoortje. Makkelijker kan het niet; je hoeft alleen maar even je appel te schillen en te snijden en je ingrediënten te mixen en de oven doet het overige werk. Makkelijk gerecht als je niet veel tijd hebt.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 tot 4 personen

Ingredients

- 50 gram havermout

- 50 gram speltmeel, boekweitmeel, amandelmeel, etc.

- 120 ml melk of amandelmelk

- 2 eieren

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepel baking soda

- klein beetje zout

- 1 grote appel (bijvoorbeeld Jonagold)

- kokosolie of zonnebloemolie om je pan mee in te vetten

- honing, vers fruit en eventueel kokossnippers voor er boven op

Directions

1- Verwarm de oven voor op 180°C.

2- Schil de appel en snij hem in plakjes. Vet een ovenschaal in met de olie en leg er de plakjes appel in.

3- Doe alle ingrediënten in een staafmixer of keukenmachine en maal het door elkaar. Giet het daarna in de ovenschaal.

4- Bak de ovenschaal in 20 minuten gaar.

5- Laat even afkoelen en decoreer je pannenkoek met honing, vers fruit en kokossnippers.

6Eet smakelijk!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.