Granaatappel amandelcakeje met rozensiroop

  By Marja Halters  

augustus 11, 2016

Ik bak heel graag met typische smaken zoals rozenwater, lavendel en met kruiden. Je moet ervan houden maar deze cakejes vindt iedereen lekker. Vind je het rozenwater "spannend" doe er dan de eerste keer niet zoveel bij.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 12 cakejes

Ingredients

200 gr boter op kamertemperatuur

200 gr fijne kristalsuiker

3 eieren

geraspte schil van een sinaasappel en sap van 1/2 sinaasappel

1 tl vanille extract

1 tl amandel extract

140 gr zelfrijzend bakmeel

100 gr gemalen amandelen

granaatappel pitjes

Voor siroop:

100 ml granaatappel sap

sap van 1/2 sinaasappel

85 gr fijne kristalsuiker

1 vanille stokje gehalveerd

1 EL rozenwater (Turkse Winkel )

granaatappel pitjes

Directions

1Verwarm de oven op 170 graden en vet 12 mini tulbandvormpjes of pudding vormpjes in met boter

2Klop de boter en de suiker in 10 minutes licht en romig.

3Voeg de eieren een voor een toe, klop goed na iedere ei.

4Roer de sinaasappelsap en schil, de vanille extract en amandelextract er door.

5Spatelen het zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen er door

6Doe de granaatappel pitjes erbij en roer

7Schenk het beslag in de vormpjes en bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn en een sateprikker er schoon uitkomt

8Siroop:

9meng het granaatappelsap met de sinaasappelsap de suiker en het vanillestokje in een kleine pan

10Verhit het tot de suiker is opgelost, breng aan de kook en laat inkoken tot een siroop

11Laat afkoelen, haal het vanille stokje eruit en roer het rozenwater en granaatappelpitjes erdoor

12Haal de cakejes uit de oven en schenk de siroop erover.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.