Ik bak heel graag met typische smaken zoals rozenwater, lavendel en met kruiden. Je moet ervan houden maar deze cakejes vindt iedereen lekker. Vind je het rozenwater "spannend" doe er dan de eerste keer niet zoveel bij.
Prep: 45 mins
Cook: 40 mins
Yields: 12 cakejes
Ingredients
200 gr boter op kamertemperatuur
200 gr fijne kristalsuiker
3 eieren
geraspte schil van een sinaasappel en sap van 1/2 sinaasappel
1 tl vanille extract
1 tl amandel extract
140 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gemalen amandelen
granaatappel pitjes
Voor siroop:
100 ml granaatappel sap
sap van 1/2 sinaasappel
85 gr fijne kristalsuiker
1 vanille stokje gehalveerd
1 EL rozenwater (Turkse Winkel )
granaatappel pitjes
Directions
1Verwarm de oven op 170 graden en vet 12 mini tulbandvormpjes of pudding vormpjes in met boter
2Klop de boter en de suiker in 10 minutes licht en romig.
3Voeg de eieren een voor een toe, klop goed na iedere ei.
4Roer de sinaasappelsap en schil, de vanille extract en amandelextract er door.
5Spatelen het zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen er door
6Doe de granaatappel pitjes erbij en roer
7Schenk het beslag in de vormpjes en bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn en een sateprikker er schoon uitkomt
8Siroop:
9meng het granaatappelsap met de sinaasappelsap de suiker en het vanillestokje in een kleine pan
10Verhit het tot de suiker is opgelost, breng aan de kook en laat inkoken tot een siroop
11Laat afkoelen, haal het vanille stokje eruit en roer het rozenwater en granaatappelpitjes erdoor
12Haal de cakejes uit de oven en schenk de siroop erover.