Hazelnoot theerol

  By Marion Janssens

augustus 20, 2016

  • Prep: 1 hr 45 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 12 porties

Ingredients

Voor het deeg:

660 gram bloem

12 gram zout

1 vanillestokje

14 gr.gedroogde gist

360 ml melk

70 gram boter

70 gram suiker

1 ei

1 citroen

Voor de vulling:

125 gr. Hazelnoten

1 tl kaneelpoeder

100 gr. suiker

25 gr.ahornsiroop

60 ml water

1 eetl. Cacaopoeder

1 ei

1 eidooier

Garneren:

35 ml volle melk

10 gr. Ahornsiroop

150 gr.poedersuiker

150 gr.hazelnoten

Directions

1Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.

2Halveer het vanillestokje in de lengte en slaap het merg eruit.

3Meng in het kuiltje de gist,melk,boter,suiker ei ,vanillemerg en rasp van de citroenschil en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.

4Kneed tot een soepel deeg en laat in een met bloembestoven kom afgedekt met plasticfolie circa 1 uur rijzen.

5Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 40 bij 50 centimeter.

6Vulling:

7Maal de hazelnoten fijn.

8Meng het hazelnotenmeel,kaneelpoeder,suiker,ahornsiroop,water en cacaopoeder.

9Bestrijk het deeg met de hazelnootvulling maar houd 5 cm van de bovenste rij vrij.

10Kluts het ei en de eidooier en bestrijk de vrijgehouden rand met het ei.

11Rol het deeg op en leg met de naad naar beneden,in een cirkel,op een met bakpapier beklede bakplaat.

12Maak een schaar nat met koud water en maak inkepingen in de krans.Draai de ingeknipte stukjes zo dat ze dakpansgewijs op de bakplaat liggen.

13Bestrijk de krans met het ei en laat circa 45 min.rusten.

14Verwarm de oven op170 gr.C.

15Bak de krans in de oven in circa 30 min.goudbruin.

16Garneren:

17Rooster de hazelnoten even en hak ze dan grof. Meng de melk met ahornsiroop en poedersuiker en bestrijk de krans ermee.Stooi de hazelnoten over de krans.

Extra nodig,deegroller,bakpapier,bakplaat,kwastje en plasticfolie

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.