Het favoriete gehaktbrood van Corlinda

  By Corlinda van Meel  

mei 27, 2016

Dit recept staat ook op www.ah.nl/allerhande/ genoemd "Meatloaf"

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4

Ingredients

500 g half-om-halfgehakt

1 rode paprika

15 g salie (bakje)

1 ui

100 ml tomatenketchup

100 g geraspte kaas

1 ei

2 el paneermeel

150 g ontbijtspek (pakje)

Directions

1Verwarm de oven voor op 190 graden.

2Doe het gehakt in een ruime kom.

3Snijd de paprika en ui in kleine stukjes. Snijd de helft van de salie in reepjes.

4Voeg de paprika, salie, ui, ketchup, kaas, het ei en paneermeel toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en kneed door.

5Leg de plakjes spek in een rechthoek op een stuk huishoudfolie. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg het in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek het met de rest van de salie.

6Leg het brood in een braadslee of ovenschaal en bak het gehaktbrood 45 min.in de oven.

7Serveer warm, lauw of koud.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.