Indiase mosselen

  By Thom Segeren  

juni 2, 2016

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 8 mins
  • Yields: 4

Ingredients

2 kg mosselen

1 eetlepel olie

2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in schuine stukjes)

400 ml kokosmelk

1/2 pot tikka masalasaus (a 400 ml)

Directions

1Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Verhit de olie in een ruime pan en bak de bosui 1 minuut (houd 1 bosui apart). Leg de mosselen op de bosui. Meng de kokosmelk met de tikka masalasaus en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met geslotendeksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Bestrooi de mosselen met de achtergehouden stukjes bosui.

2Tip:

3Lekker met ovenwarm naanbrood, krokante (mini)pappadums of gele rijst.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.