door Margot Meesters | jun 24, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Kaas-doperwtjessoep By Margot Meesters Voorgerecht juni 24, 2016 Prep: 22 mins Cook: 5 mins Yields: 12 borden Ingredients 2 ltr kippenbouillon (kan van bouillontabletten) 60 gr boter 50 gr bloem 3 dl droge witte wijn 3 dl slagroom 3 dl creme fraiche 250 gr boursin 500 gr fijne doperwtjes 500 gr gerookte zalm 50 gr kervel peterselie zout/peper naar smaak Directions 1Kook ruim water en doe de erwtjes erin, zet van het vuur tijdens de bereiding. 2Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem door, laat de bloem iets garen maar niet kleuren! 3Voeg de bouillon, slagroom, wijn en creme fraiche geleidelijk toe, goed roeren. 4Kook de soep 5 minuten en roer er de Boursin door. 5Snijd de zalm in reepjes, hak de peterselie en pluk de kervel. 6Verwarm voor het uitserveren de soep en voeg de doperwtjes toe. 7Verdeel de soep over de voorverwarmde borden en garneer met de reepjes zalm en de tuinkruiden. 8EET SMAKELIJK close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.