Kaas-doperwtjessoep | Albert Heijn Made

Kaas-doperwtjessoep

  By Margot Meesters  

juni 24, 2016

  • Prep: 22 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 12 borden

Ingredients

2 ltr kippenbouillon (kan van bouillontabletten)

60 gr boter

50 gr bloem

3 dl droge witte wijn

3 dl slagroom

3 dl creme fraiche

250 gr boursin

500 gr fijne doperwtjes

500 gr gerookte zalm

50 gr kervel

peterselie

zout/peper naar smaak

Directions

1Kook ruim water en doe de erwtjes erin, zet van het vuur tijdens de bereiding.

2Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem door, laat de bloem iets garen maar niet kleuren!

3Voeg de bouillon, slagroom, wijn en creme fraiche geleidelijk toe, goed roeren.

4Kook de soep 5 minuten en roer er de Boursin door.

5Snijd de zalm in reepjes, hak de peterselie en pluk de kervel.

6Verwarm voor het uitserveren de soep en voeg de doperwtjes toe.

7Verdeel de soep over de voorverwarmde borden en garneer met de reepjes zalm en de tuinkruiden.

8EET SMAKELIJK

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.