By Margot Meesters Voorgerecht
juni 24, 2016
2 ltr kippenbouillon (kan van bouillontabletten)
60 gr boter
50 gr bloem
3 dl droge witte wijn
3 dl slagroom
3 dl creme fraiche
250 gr boursin
500 gr fijne doperwtjes
500 gr gerookte zalm
50 gr kervel
peterselie
zout/peper naar smaak
1Kook ruim water en doe de erwtjes erin, zet van het vuur tijdens de bereiding.
2Laat de boter in een pan smelten en roer er de bloem door, laat de bloem iets garen maar niet kleuren!
3Voeg de bouillon, slagroom, wijn en creme fraiche geleidelijk toe, goed roeren.
4Kook de soep 5 minuten en roer er de Boursin door.
5Snijd de zalm in reepjes, hak de peterselie en pluk de kervel.
6Verwarm voor het uitserveren de soep en voeg de doperwtjes toe.
7Verdeel de soep over de voorverwarmde borden en garneer met de reepjes zalm en de tuinkruiden.
8EET SMAKELIJK
Your review ...
All fields are required to submit a review.
Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.