Kaasfondu

  By Yvonne den Exter  

juli 29, 2016

Een eenvoudig te maken, maar smakelijke kaasfondu.
Serveren met stokbrood en een salade.
Eet smakelijk!!

  • Prep: 30 mins
  • Yields: voor 4 personen

Ingredients

• 250 gram champignons

• 1 bouillontablet.

• 70 gr. boter

• 60 gr. bloem

• 200 gr Kernheimer kaas in kleine stukjes

• 300 gr. Goudse kaas jong belegen

• 150 gr. fijn gesneden achterham

• 2 eetlepels fijngehakte peterselie

• Zout en peper

Directions

1• De champignons snijden, wassen en 5 min koken in 6 dl water met 1 bouillontablet.

2• Na het koken de champignons uit de bouillon halen en de bouillon bewaren.

3• De boter smelten en de bloem er door roeren (pan van het vuur af halen anders gaat het schiften).

4• De bouillon geleidelijk toevoegen, pan weer op het vuur zetten en roeren tot er een gladde saus ontstaat.

5• Kaas toevoegen en roeren tot deze gesmolten is.

6• Ham en champignons toevoegen.

7• Op smaak brengen met peterselie zout en peper.

Dit recept heb ik van zo'n 35 jaar geleden van een collega gekregen. Het is nog steeds onze favoriete kaasfondu!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.