Kip cocktail

  By Brigitte van Dongen  

augustus 8, 2016

Frisse salade van gerookte kip en bleekselderie, lekker als voorgerecht of als salade bij een barbecue.

  • Prep: 10 mins
  • Yields: 4-6 porties

Ingredients

1 stronk Bleekselderie

1 appel Granny smith

ananas vers of uit blik op sap

walnoten ongezouten

gerookte kipfilet 150 gram

mayonaise

slagroom 100 ml

port (eventueel)

ketchup

ketjap

port (eventueel)

Directions

1Maak de bleekselderie schoon en snijd in fijne plakjes

2Schil de appel en snijd in kleine blokjes

3Snijd de ananas in stukjes

4Hak de walnoten grof

5Snijd de kipfilet in stukjes

6Meng bovenstaande ingrediƫnten bij elkaar in een schaal

7Klop de slagroom stijf

8Doe in een schaaltje 3 eetlepels mayonaise en een scheutje ketchup en enkele druppels ketjap

9Spatel de slagroom door het mayonaise mengsel

10Voeg eventueel voor extra smaak wat port aan de saus toe

11Doe de saus bij de salade en schep goed door, bewaar tot gebruik in de koelkast

12Verdeel de salade over glazen of kommetjes

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.