Kleurige aardappelsalade

  By Marianne Meeuwissen  

mei 25, 2016

Frisse kleurige aardappelsalade ideaal voor de warme zomerdagen.

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 porties

Ingredients

1 kg Aardappelen

4 eieren

1 kleine ui

1 bosje peterselie

6 - 8 augurkjes

1 grote gele paprika

1 granny smith appel

ca. 200 gr kerstomaatjes

ca. 5 el (olijf) olie

1,5 el citroensap

1 teen knoflook

1 theelepel scherpe mosterd

Zout en peper

Bieslook

Directions

1Kook de aardappelen in de schil gaar, laat ze afkoelen. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes. Kook de eieren hard. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Hak de peterselie fijn. Snijd de augurkjes in zo klein mogelijke dobbelsteentjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Was en droog de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Verdeel de partjes in blokjes. Halveer de kerstomaatjes. Maak de dressing door eerst citroensap en mosterd doorheen te roeren. Pel de knoflookteen en pers deze hierboven uit. Roer er de olie door. Meng dressing met de aardappel-, groente- en appelblokjes, de uisnippers en peterselie. Breng op smaak met extra zout en peper. Pel de eieren, snijd ze in partjes en garneer hiermee de salade. Bestrooi rijkelijk met klein geknipte bieslook.

2(Voor de echte vleeseters: voeg ongeveer 200 gr hamblokjes aan de salade toe)

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.