Knoflooksoep

  By Ad van Kuyck  

juli 30, 2016

deze soep is helend na een innemende avond en een opkikkertje bij griep

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: één soepkop

Ingredients

één bol knoflook (ongeveer 12 tenen)

één bouillonblokje

één eigeel

wat boter of olie

peper en nootmuskaat

bieslook of peterselie

één geroosterde boterham

Directions

1neem één bol knoflook, pel de tenen af

2snijd de tenen in schijfjes

3verwarm wat roomboter of olie in een pan

4laat de knoflookschijfjes kort smoren (niet bakken)

5voeg één soepkop water toe en breng dit aan de kook

6laat de soep op een klein vuur doorkoken (20 à 30 minuten)

7voeg één bouillonblokje toe

8sla met een garde de knoflookschijfjes fijn

9voeg naar smaak wat peper en nootmuskaat toe

10haal de soep van het vuur en voeg langzaam met de garde een fijn geklopt eigeel toe

11voeg als laatste wat gehakte bieslook of peterselie toe

het is heerlijk om een geroosterde boterham bij de soep te eten

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.