Koolraap met romige tomaten-gehaktsaus

  By Liesbet van Marion  

juli 21, 2016

Goed recept om van een vrij onbekende kool een heerlijk gerecht te maken. Lekker met gebakken aardappeltjes erbij.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 3 tot 4 personen

Ingredients

1 koolraap

1 ui

zout, peper of gehaktkruiden (klein zakje Verstegen)

1 eetlepel margarine of olie

500 gram rundergehakt

2 theelepels paprikapoeder

1 eetlepel ketjap manis

1 blik gepelde tomaten of tomaten blokjes, netto 400 gram

1pakje boursin 80 gram

Directions

1Koolraap in plakken snijden en schillen. In blokjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen.

2In een pan met weinig water en zout, koolraap in ongeveer 15 minuten gaar koken.

3Ondertussen in koekepan boter of olie verhitten. Ui ca 3 minuten bakken. Voeg het gehakt, peper en zout (of gehaktkruiden), paprikapoeder en ketjap toe. Gehakt rul bakken.

4Blikje tomaten toevoegen, inclusief vocht en 5 minuten zachtjes mee verwarmen.

5Boursin boven gehakt verkruimelen en erdoor roeren.

6Koolraap afgieten en overdoen in schaal

7Gehaktsaus erbij serveren

pan
koekepan

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.