Krab meloen amuse

By AH Made  

september 5, 2016

Recept van Ad Vermeeren

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6 amuses

Ingredients

1 blikje krab

1 á 2 eetlepels mayonaise

Peper en zout naar smaak

120 ml natuur azijn

75 gr Suiker

200 gr meloen stukjes (bij voorkeur water- en galia meloen)

125 ml room

1/4 blad gelatine

50 ml citroensap

Bieslook (minimaal 6 sprieten)

Directions

1Vang de krab op in een zeef en laat deze uitlekken.

2Neem er 8 tot 12 stukjes uit voor de garnering.

3Meng de uitgelekte krab met mayonaise en peper en zet dit in de koelkast.

4Maak zoetzuur van 50 gr suiker, 50 ml water en 120 ml natuur azijn warm en laat dit afkoelen.

5Snij de meloen in blokjes van ongeveer 0,5 cm.

6Voeg de meloen blokjes toe aan het afgekoelde zoetzuur en leg deze 3 á 4 uur in de koelkast.

7Laat de meloen blokjes daarna op een zeef uitlekken en zet dit in de koeling tot de opmaak.

8Maak ondertussen de citroen crème:

9Laat het stuk gelatine blad wellen in koud water.

10Breng 125 ml room en 25 gr suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.

11Voeg de 50 ml citroensap toe en los het geweekte gelatine blad in de warme room op.

12Zet dit daarna in de koelkast.

13Plaats op de bodem van het glaasje ca 30 gr meloen blokjes en 1 theelepel citroen crème.

14Leg hierop ca 30 gr krab mengsel en wat druppels citroen crème.

15Leg hierop weer 2 stukjes krab, wat rode en groene blokjes meloen en een spriet bieslook, mag ook gesneden of geknipte bieslook zijn.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.