Lange vinger taart met aardbeien van Johan en Caroline en aardbeienijs van IJsboerderij Dilven

By Restaurant Onze Kerk  

juni 17, 2016

Zalig volwassen toetje met natuurlijk heerlijke streekproducten!

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 3 hrs 1 min
  • Yields: veel

Ingredients

500 gram aardbeien (in vieren gedeeld) van Johan en Caroline

5 eetlepels limoncello

2 pakken lange vingers van AH

verse ongezoete slagroom van AH, 3 x 250 ml

2 eetlepels advocaat van AH

6 eetlepels suiker

50 gram meringue

advies om te serveren met aarbeienijs van ijsboerderij Dilven uit Made

Directions

1Aardbeien 3 uur marineren in de limoncello, elk uur omscheppen

2Bakpapier op springvorm bodem leggen en rand vastmaken

3Lange vingers met besuikerde kant naar beneden op de bodem leggen (helemaal bedekken)

41,5 bakje slagroom mengen met drie eetlepels suiker, stijf kloppen

5Spatel twee eetlepels advocaat door slagroom, evenals de verkruimelde meringue

6Deze vulling bovenop de lange vingers lepelen

7Breng weer een laag lange vingers aan

81,5 bakje slagroom stijfkloppen met 3 eetlepels suiker

9Spatel de gemarineerde aardbeien door de slagroom en aan op lange vingers, met bolle kant lepel maak je een gladde bovenkant

10Stop de springvorm 2 uur in vriezer, afgedekt in huishoudfolie

11Met een warm mes in stukken snijden en serveren met limoncello en bolletjes aarbeienijs van ijsboerderij Dilven uit Made

12Eet smakelijk!

springvorm doorsnee 24cm
bakpapier
vriezer

00:00

2 Reviews

Yvonne

juli 9, 2016

Fantastisch zomers nagerecht! Erg gemakkelijk te maken!

Yvonne

juli 9, 2016

Fantastisch zomers nagerecht!! Heerlijk en ontzettend gemakkelijk te maken!

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.