Lemoncurd- appeltaartjes

  By Romy Wiercx  

juli 10, 2016

Een verfrissend gebakje voor tussendoor. Zowel zuur als zoet komen samen en zorgen voor een verrassende smaak.Toch net weer iets anders dan de standaard appeltaart.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 12 Personen

Ingredients

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

- 1 losgeklopte eierdooier

- 12 plakjes bladerdeeg (laten ontdooien)

Lemoncurd:

- 2 eieren

- 100 gram witte basterdsuiker

- 75 gram boter

- Het sap van 2 citroenen

De bloem gemaakt van appel:

- 1 tl kaneelpoeder

- 6 rode appels

- 1 el suiker

Directions

1Breng au bain- marie (in een schaaltje boven een pan kokend water) de citroenrasp, het citroensap en de suiker aan de kook. Roer net zolang totdat de suiker opgelost is. Laat de substantie de komende 3 minuten koken terwijl u deze af en toe door roert.

2Klop nu de eieren door de substantie totdat het geheel zich begint te binden. Hierna haalt u deze pan van de warmtebron en laat deze in het geheel helemaal afkoelen.

3Steek uit elke plak bladerdeeg 3 rondjes. Leg 2 rondjes op elkaar. Steek uit het 3e rondje nog een kleiner rondje uit, maar laat deze er wel in zitten. en leg deze op de andere 2 eerder gemaakte rondjes. (zo gaat u door totdat u 12 bladerdeeg torentjes heeft) Deze bestrijkt u vervolgens met de eierdooier.

4Bak de bladerdeeg torentjes 15 minuten in een over van zo'n 200 graden Celcius, totdat ze mooi ophoog gerezen zijn, maar nog niet bruin zijn geworden.

5Nu pakt u de appels erbij. verwijder het klokhuis, en schaaf de appels vervolgens in dunne plakken.

6Leg een lepel Zelfgemaakte Lemoncurd in de bladerdeeg torentjes.

7Pak de plakjes appel erbij, en leg deze in het bladerdeeg torentje. (als u deze een voor een erin legt, in een lichtelijke draaiende beweging vormt zich vanzelf een bloem vorm van appel)

8Meng de suiker, en de kaneelpoeder door elkaar. Hiermee kunt u de appel bestrooien.

9Zet de appeltaartjes nu nog voor zo ongeveer 5 tot 10 minuten terug in de oven totdat ze er lichtbruin uitzien.

10*TIP:(U kunt nadat de appeltaartjes zijn afgekoeld deze nog bestrooien met poedersuiker)

Gebruik gemaakt van:
Een oven, een rasp, een mandoline en een klopper.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.