Lemoncurd cheesecake in een potje

  By Joyce van Geel  

juni 11, 2016

Een heerlijk fris nagerecht op 'n originele manier gepresenteerd.

  • Prep: 35 mins
  • Yields: 8 potjes

Ingredients

half pak Bastogne koeken

500 gram kwark

200 gram roomkaas

5 blaadjes gelatine

citroenrasp (van 1 citroen)

40 gram boter

1/2 potje Chivers Lemon Curd (verkrijgbaar bij AH of heb je tijd/zin: maak 'm zelf!)

Directions

1Week de (witte) gelatine blaadjes in water (10 minuten).

2Verkruimel de Bastogne koeken m.b.v. de keukenmachine. Smelt de boter in 'n pannetje en meng deze door de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de weckpotjes en zet minuut of 10 in de koelkast.

3Verwarm 15 eetlepels water in 'n pannetje en laat de gelatine daarin smelten. Haal het pannetje van het vuur en laat iets afkoelen.

4Meng ondertussen de kwark en de roomkaas goed door elkaar (bijv. in de keukenmachine). Voeg de citroenrasp toe. Voeg daar de wat afgekoelde gelatine bij.

5Verdeel het kwarkmengsel over de potjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

6Roer de Lemon Curd met een vork los en vul de (slagroom)spuitzak.

7Spuit de Lemon Curd op het opgesteven kwarkmengsel (dit kan net voor 't uitserveren maar ook als het kwarkmengsel bijv. 'n uur in de koelkast opgesteven zijn).

8 kleine weckpotjes
1 spuitzak
keukenmachine
2 uur wachttijd

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.