Meringues (met slagroom en vers fruit)

  By Liesbet van Marion  

juli 21, 2016

Meringues zijn zoete schuimpjes: zacht van binnen en knapperig van buiten.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: +- 14 porties

Ingredients

4 eiwitten

200 gram fijne kristalsuiker

1tl maizena

1tl citroensap

Slagroom

Vers fruit naar keuze

Directions

1Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal je bakplaat uit de oven.

2Scheidt de eiwitten van het eigeel en voeg deze eiwitten samen in een grote vetvrije (!!) kom. Klop de eiwitten met een vetvrije (!!) staafmixer tot een schuimige massa dat stevige pieken vormt als je de gardes omhoog haalt. Voeg geleidelijk de suiker toe, terwijl je door blijft mixen. Daarna kan je de maizena en het citroensap toevoegen en dit met een lepen rustig er doorheen spatelen.

3Verlaag nu de oventemperatuur naar 100 graden. Schep het schuim met 2 lepels op de bakplaat met bakpapier. Dit kan naar gewenste grootte (+- 14 stuks). Zet de bakplaat in de oven en laat het ca. 1 uur bakken. Houdt zelf de oven in de gaten, zodat je kunt checken of de meringues niet geel worden. Mocht dit wel het geval zijn, zet de oven dan op een lagere temperatuur of doe een pollepel tussen de ovendeur.

4Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Nu kun je de slagroom en het vers fruit bij de meringues voegen en genieten maar! Je kunt ze ook prima de volgende dag eten als je ze afgedekt bewaart.

Oven
Ovenplaat
Bakpapier
Vetvrije kom
Mixer met garden

00:00

1 Review

Zoe van Marion

juli 21, 2016

Jammie!

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.