Muesli ontbijtkommetjes

  By Priscilla de Hoogh  

augustus 2, 2016

Dit recept is het basisrecept voor de muesli kommetjes, maar je kunt eindeloos variëren door er gedroogd fruit, gehakte noten of zaden, kokosschilfers of zelfs chocoladestukjes aan toe te voegen. Het basisrecept is al erg lekker en daar heb je meestal alles voor in huis, maar ga vooral voor wat je zelf lekker vindt!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 6 kommetjes (3 per persoon)

Ingredients

- 100g havermoutvlokken (grof)

- 2 rijpe bananen

- 30g honing (meer als je van echt van zoet houdt)

- 100 g kwark/yoghurt

- Vers fruit

- Optioneel: 1 theelepel kaneel

Directions

1- Verwarm je oven voor op 180°C.

2- Olie 6 vormpjes van een muffinvorm in zodat de kommetjes niet gaan kleven.

3- Doe de bananen in een grote kom en prak ze tot een gladde massa met een vork. Voeg de havermoutvlokken en honing toe en eventueel de kaneel die je verkiest.

4- Meng alles goed door elkaar.

5- Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes in de muffinvorm en verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten. Probeer er echt een kommetje van te maken.

6- Zet in de oven voor 15-20 minuten. Des te langer je ze er in laat, des te knapperiger ze uit de oven zullen komen.

7- Laat de kommetjes zo'n 5 à 10 minuten afkoelen.

8- Vul de kommetjes met yoghurt of kwark naar keuze en werk af met wat vers fruit.

9Eet smakelijk!

Eet de cups als ze iets afgekoeld zijn meteen voor de optimale krokante ervaring, maar ook een dagje later zijn ze nog heerlijk. Bewaar ze in een luchtdichte doos en warm ze desnoods terug een beetje op in de oven. Ook kan je ze gemakkelijk meenemen als snack

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.