Nasi Henny

By AH Made  

juli 30, 2016

Dit recept is van Henny Stellinga.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 18 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

rijst

spekjes

2 stronken prei

2 tot 4 uien

sambal

enping

gebakken ei

ketjap

tomatenketchup

eventueel atjar

Directions

1Eén pak rijst de avond van tevoren koken.

2Spekjes uitbakken.

3Uit de wok halen.

4In spekvet of gedeelte uien bakken.

5Spekjes, flinke scheut ketjap, sambal, tomaten ketchup en heel fijn gesneden prei(moet rauw blijven) toevoegen.

6Dan de koude rijst toevoegen.

7Tot slot enping(kroepoek) en gebakken ei toevoegen.

8Nu eventueel de atjar toevoegen, bereidingswijze atjar:

9Azijn met suiker opkoken en laten afkoelen.

10Fijn gesneden komkommer(zonder zaad), fijn " winterwortel en fijn " ui toevoegen en een paar uur laten intrekken.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.