Oma’s slaatje

  By Robin van Riet  

juli 21, 2016

Soepvlees met bouillonblokjes gaar laten worden, daarna Klein snijden en af laten koelen.
Aardappels beet gaar koken ,af laten koelen en in kleine blokjessnijden.
Cornedbeef klein snijden.
Eieren koken.

Cornedbeef-ui en wortelen klein snijden.
Als de aardappels en het soepvlees zijn afgekoeld samen mengen met picalilly -mayonaise-ui-cornedbeef -doperwten en wortelen het geheel goed omscheppen en mengen tot een massa.

Daarna een schaal of aparte bordjes opmaken naar wens.

Op de foto heb ik hem opgemaakt met sla-ham-asperges/ kipfilet
Voor de vis heb ik gerookte forel en krab gekozen.
Dan nog zilveruitjes -augurkjes- rauwkost en tomaat.
Gekookte eieren pellen en halveren en op het slaatje leggen.

Beetje mayonaise gemengd met wat water,deze over het slaatje en de eieren doen, en strooi er wat paprikapoeder over.

Heerlijk fris slaatje met geroosterd brood of stokbrood.

Eet smakelijk.

  • Prep: 2 hrs
  • Yields: 6

Ingredients

1.5 kg vastkokende aardappelen

500 gr soepvlees

1 pot erwten/wortelen

1 blikje corned beef

1 pot picalilly

1 grote ui

Naar eigen smaak mayonaise

Peper en zout

Directions

1Voor de garnering heb ik de volgende ingredienten gebruikt.

2Sla

3Ham

4Kipfilet

5Asperges

6Eieren

7Gerookte forel

8Krab

9Tomaat

10Zilveruitjes

11Augurkjes

12Rauwkost

13Paprikapoeder.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.