Overheerlijke Appeltaart | Albert Heijn Made

Overheerlijke Appeltaart

By Dionne Jansen  

mei 27, 2016

Zet de taart in het midden van de oven.
Bak hem in ongeveer 1 uur en 15 min gaar.

  • Prep: 33 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: Ongeveer 10 pers

Ingredients

300 Gr Bloem

250 Gr Boter

150 Gr Basterdsuiker

1 Ei

1 Citro├źn

Kaneel naar smaak

2 zakjes vanillesuiker

1500 Gr Appels bv goudrenetten

Rozijnen naar smaak

Paneermeel

Snufje zout

Directions

1Verwarm de oven voor op 160 Gr heteluchtoven 150 Gr elektrische oven.

2Meng de bloem, boter, basterdsuiker, snufje zout de helft van het ei in de keukenmachine tot een mooi glad deeg.

3Smeer de springvorm in met boter en bestrooi het met een dun laagje bloem.

4Bekleed de bodem en zijkant vande springvorm met het deeg.

5Strooi paneermeel op de bodem.

6Schil de appels en maak schijfjes.

7Meng de appels met de kaneel, citroenrasp, rozijnen en de vanillesuiker.

8Leg het mengsel in de springvorm.

9Rol de rest van het deeg tot een ronde lap die precies op de vorm past.

10Leg het bovenop de appels.

11Prik er wat gaatjes in.

12Smeer de rest van het ei erop.

Heeft u geen keukenmachine? Dan lekker met de hand kneden.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.