Ovenschotel van orzo met mozzarella en groenten

  By Marja Halters  

augustus 18, 2016

Een heerlijke smaakvolle ovenschotel met veel groenten.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 41 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

100 ml olijfolie

1 grote aubergine, in blokjes van 2 cm

4 middelgrote wortelen, in blokjes van 2 cm

4 stengels bleekselderij in blokjes

1 grote ui in fijne blokjes

3 tenen knoflook

250 gram orzopasta. Mag eventueel ook rijst

1 tl tomatenpuree

380 ml groenten bouillon

3 eetl. verse oregano of 1 1/2 eetlepel tijmblaadjes

1 citroen, schil geraspt

120 gr stevige mozzarella in blokjes

49 gr Parmezaanse kaas, geraspt

3 tomaten, in dikke plakken

1 tl gedroogde oregano

Zout en zwarte peper

Directions

1Verhit de oven tot 200 graden

2Verhit de olie in een pan en bak hierin alle in stukjes gesneden groenten 8 minuten.

3Schep de groenten uit de pan en voeg de uien en knoflook toe.

4Bak ze ongeveer 5 minuten voeg daarna de orzo en tomatenpuree toe en bak 2 minuten

5Neem de pan van het vuur, roer de bouillon door de pasta en voeg de oregano of tijm en de citroenrasp toe.

6Doe er de groenten, mozzarella en parmezaanse kaas toe, eventueel wat zout en peper (naar smaak).

7Doe alles in een ovenvaste schaal en zet 40 minuten in de oven tot al het vocht is opgenomen en pasta gaar is.

8Haal schaal uit de oven en laat hem 5 minuten rusten en dien op.

Groenten kun je natuurlijk variƫren .

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.