door Marja Halters | aug 18, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Ovenschotel van orzo met mozzarella en groenten By Marja Halters Hoofdgerecht augustus 18, 2016 Een heerlijke smaakvolle ovenschotel met veel groenten. Prep: 40 mins Cook: 41 mins Yields: 4 personen Ingredients 100 ml olijfolie 1 grote aubergine, in blokjes van 2 cm 4 middelgrote wortelen, in blokjes van 2 cm 4 stengels bleekselderij in blokjes 1 grote ui in fijne blokjes 3 tenen knoflook 250 gram orzopasta. Mag eventueel ook rijst 1 tl tomatenpuree 380 ml groenten bouillon 3 eetl. verse oregano of 1 1/2 eetlepel tijmblaadjes 1 citroen, schil geraspt 120 gr stevige mozzarella in blokjes 49 gr Parmezaanse kaas, geraspt 3 tomaten, in dikke plakken 1 tl gedroogde oregano Zout en zwarte peper Directions 1Verhit de oven tot 200 graden 2Verhit de olie in een pan en bak hierin alle in stukjes gesneden groenten 8 minuten. 3Schep de groenten uit de pan en voeg de uien en knoflook toe. 4Bak ze ongeveer 5 minuten voeg daarna de orzo en tomatenpuree toe en bak 2 minuten 5Neem de pan van het vuur, roer de bouillon door de pasta en voeg de oregano of tijm en de citroenrasp toe. 6Doe er de groenten, mozzarella en parmezaanse kaas toe, eventueel wat zout en peper (naar smaak). 7Doe alles in een ovenvaste schaal en zet 40 minuten in de oven tot al het vocht is opgenomen en pasta gaar is. 8Haal schaal uit de oven en laat hem 5 minuten rusten en dien op.Groenten kun je natuurlijk variƫren . close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.