party brood

  By Dorien Voogt  

augustus 29, 2016

Een heerlijk stokbrood wat je als lunch gerecht kunt serveren. Als hoofdmaaltijd met een salade, of in kleine mootjes/ plakjes gesneden als borrelhapje. Prettig is dat je zelf de smaak kunt bepalen met de kruiden die je aan het gehakt toevoegt.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 8 porties

Ingredients

1 stokbrood (liefst oud)

30 gram boter

350 gram gehakt (naar ieders eigen keuze: kip, half om, runder)

1 ei

kruiden om het gehakt smaak te geven b.v. Italiaanse kruiden,: oregano, basilicum, knoflook, peper

1 groot blikje tomatenpuree

150 gr geraspte kaas (evt. van een stukje wat je nog hebt liggen)

1 ui fijn gesneden

4 plakken belegen kaas (voor de garnering)

2 tomaten in plakjes (voor de garnering)

1 paprika in reepjes (voor de garnering)

verse bieslook (voor de garnering)

Directions

1voorbereiding:

2Oven voorverwarmen op 200 graden.

3bereiding:

4Snijd het stokbrood in de lengte in 2 delen.

5Hol de 2 helften uit en brokkel het uitgehaalde brood in een schaal.

6De 2 uitgeholde delen beboteren.

7Vermeng het gehakt met de overige ingrediƫnten (met uitzondering van de plakjes kaas, tomaat, paprika en bieslook) in de schaal waar het uitgeholde brood in zit.

8Verdeel dit over de 2 helften stokbrood.

9Leg de 2 halve gevulde stokbroden op een bakplaat en schuif deze in een voor verwarmde oven van 200 graden.

10Bak het gehaktbrood in ongeveer 10 tot 15 min. gaar.

11Hierna het brood garneren met de plakjes tomaat en reepjes paprika en bedek dit met een plak kaas.

12Zet het geheel nog even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

13Neem hierna de broden uit de oven en knip er de bieslook over. Snijd het brood in stukken of stukjes om als lunch of hapje te serveren.

14Eet smakelijk

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.