Pasta met kipfilet en pesto

  By Paul Floren  

juli 6, 2016

Pasta-pesto met gevulde kipfilet, gepresenteerd met een gemengde salade en basilicum

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

500 gram Tagliatelle / Penne

1 potje groene pesto

1 bakje Cherrytomaatjes

4x Kipfilet

Olijfolie

2x Paprika (bij voorkeur groen en geel i.v.m. de rode tomaatjes)

1x Aubergine

1 plantje Basilicum

1 bakje Kruidenkaas

400 gram Gemengde salade

Sladressing

Directions

1Zet een pan water op het vuur en kook de pasta 8 tot 10 minuten.

2Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder.

3Maak vervolgens een sneetje in de zijkant van de kipfilet. Vul deze opening met de groene pesto.

4Bak de kipfilet in olijfolie gaar. Tip: om de kipfilet nog lekkerder te maken, is serranoham echt een aanrader. Deze wikkelt men dan nog om de kipfilet heen voordat de kipfilet in de pan gaat.

5Terwijl de kipfilet aan het bakken is, snijdt men de groenten in blokjes, behalve de cherrytomaatjes.

6Verhit een pan met olijfolie en bak de groenten. Wanneer de groenten licht gebakken zijn voeg je de overige groene pesto toe in de pan. Zet het vuur laag.

7Vervolgens kan men naar behoefte de kruidenkaas toevoegen, dit geeft een romige smaak aan het geheel.

8Snijdt als laatste de cherrytomaten doormidden en voeg deze toe in de pan met groenten. Voeg kruiden zoals: Zout, peper, paprikapoeder en knoflook toe om nog meer smaak aan het gerecht te geven.

9Als laatste geeft de gemengde salade met sladressing een frisse smaak aan dit gerecht.

10Leg de pasta op het bord en leg de saus eroverheen. Daarnaast presenteert men de kipfilet met pesto en de salade.

11Om het gerecht mooi af te maken en een laatste lekkere twist aan dit gerecht te geven: garneer het gerecht met een aantal blaadjes basilicum.

12Een goed glas witte wijn is bij dit gerecht ook echt een aanrader!

13Bon appetit!

00:00

3 Reviews

Ally de Laat

juli 6, 2016

Dit is zo heerlijk.

Benthe

juli 6, 2016

Dit is een 5 sterren gerecht, super lekker!

Myrthe de Laat

juli 6, 2016

We koken erg graag samen, dit is dan ook een van onze favoriete gerechten om samen te maken. Echt een heerlijke aanrader!! Blijft genieten tot de laatste hap op is.

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.