Pittige pompoensoep

By AH Made  

mei 26, 2016

Dit recept staat ook op www.ah.nl/allerhande

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4

Ingredients

1 pompoen, in parten

1 rode peper

3 el zonnebloemolie

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 uien, in parten

2 tl kerriepoeder

800 ml kippenbouillon (van tablet)

125 ml crème fraîche

Directions

1Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.

2Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper klein.

3Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.

4Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.

5Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

6Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.

7Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.