Quesadillas met gehakt

  By Zoe van Marion  

juli 21, 2016

Quesadilla is een Mexicaans recept, dat wordt gemaakt van tortillas gevuld naar keuze. Je kunt het zien als een soort platte tosti. Dit recept is snel, makkelijk en erg lekker. Er zijn allerlei variaties mogelijk, maar deze is gemaakt met gehakt. Als je geen gehakt wilt gebruiken, dan kan kip ook. Vegetarisch gehakt is ook een optie. Extra groenten? Geen probleem! Dit recept kun je als avondeten serveren (lekker bij soep) of gewoon als tussendoortje!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 3/4 porties

Ingredients

250 gram rundergehakt

8 kleine tortilla wraps

75 gram creme fraiche

200 gram geraspte kaas

1 rode ui

1 rode paprika

1 a 2 theelepels knoflookpoeder

1 a 2 theelepels paprikapoeder

1/2 theelepel chilipoeder

zout (en eventueel peper)

klein beetje olie om in te bakken

Directions

1Snijd als eerste de paprika en de ui in fijne stukjes.

2Bak het rundergehakt rul en voeg de paprika en ui toe.

3Voeg de paprikapoeder, knoflook poeder, chilipoeder en zout (en eventueel peper) toe bij het mengsel.

4Ondertussen kun je al de tortillas aan 1 kant dunnetjes insmeren met creme fraiche.

5Strooi daarna over 1 tortilla een flinke scheut geraspte kaas (zodat de hele wrap redelijk bedekt is).

6Besmeer daarna het gehaktmengsel over de tortilla met kaas en strooi er nog wat kaas overheen (zodat het aan 2 kanten straks plakt)

7Leg de andere tortilla wrap boven op het mengsel (met de creme fraiche kant naar beneden) en druk het goed aan. Herhaal dit met alle tortillas tot het mengsel op is.

8Giet wat olie in een pan op middelhoog vuur en leg de quesadilla erin tot hij mooi goudbruin is. Let op dat het vuur niet te hoog staat, het binnenste mengsel (voornamelijk de kaas) moet de tijd krijgen om te smelten, zodat het geheel blijft plakken. Je kunt beter het vuur wat lager hebben staan dat het wat langer duurt voordat de quesadilla goudbruin is.

9Draai daarna met behulp van een spatel de quesadilla om in de pan tot deze ook goudbruin is gebakken. Tip: mocht je dit moeilijk vinden gebruike dan een bord. Leg het bord op de pan met quesadilla en kieper de boel om. Daarna kun je de quesadilla in alle rust met de andere kant in de pan leggen. Herhaal dit met alle quesadillas.

10Snijdt de quesadillas in stukken (grootte naar keuze) en je kunt ze serveren! Het is lekker als avondeten (bv. bij soep) of gewoon als hapje tussendoor!

11Tip: Zet de oven aan op ongeveer 100 graden om de quesadillas warm te houden terwijl je de andere aan het bakken bent.

Koekenpan
Eventueel een oven met ovenpapier

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.