Deze taart is vernoemd naar Ria, die het recept importeerde uit Duitsland. Gisteren hebben we deze taart gebakken met Koopmans zelfrijzend Amandelbakmeel (glutenvrij) in plaats van gewoon zelfrijzend bakmeel. Ook heel lekker. Meer feesttaart dan nagerecht.
Prep: 30 mins
Cook: 35 mins
Yields: 10-12 stukken
Ingredients
150 gram boter
100 + 200 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel suiker
snufje zout
4 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 zakjes amandelsnippers á 45 gram
1 blikje kersen-vlaaivulling
½ liter slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels water
Directions
1Bedek de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in.
2Verwarm de oven voor (elektrische oven op 200 graden, heteluchtoven op 175 graden).
3Splits de eieren.
4Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de 200 gram suiker toe. Je krijgt dan een stevig eiwitschuim.
5Mix de boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout tot een beslag.
6Mix de dooiers door het beslag.
7Mix het bakmeel en 2 eetlepels water door het beslag.
8Doe de helft van het beslag in een springvorm en bedek dit met de helft van het eiwitschuim.
9Strooi er 1 zakje amandelschaafsel over.
10Maak op dezelfde manier nog een ‘bodem’ in de andere springvorm.
11Bak deze ‘bodems’ 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven, haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
12Sla de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker, 1 zakje vanillesuiker en de slagroomversteviger.
13Bedek een bodem met de vlaaivulling, doe daar de slagroom op en
14leg de andere bodem daar weer bovenop.
15Bestrooi de bovenste bodem met poedersuiker.
2 springvormen van 26 cm doorsnee
mixer met garden
bakpapier