Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

  By Jeroen Veldman  

juni 2, 2016

Heerlijk voor een avondje met vrienden en vergeet dan zeker niet een heerlijke wijn erbij te drinken!

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 ui

1 teen knoflook

100 g Pecorino Romano (kaas)

3 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

500 g rundergehakt

400 g tomatenblokjes

12 lasagnebladen

450 g gesneden bladspinazie (deelblokjes, diepvries, ontdooid)

250 g mascarpone (zachte roomkaas)

Directions

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.

2Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min.

3Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.

4Voeg de tomatenblokjes toe aan het gare gehakt en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, lasagnebladen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en zout.

6Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.

7Bewaartip:

8Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.