Schuimtaart met mandarijn

By AH Made  

juli 30, 2016

Dit recept is van Joke Meesters.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr
  • Yields: 12 taartpunten

Ingredients

4 eieren

450 gram suiker(verdeeld in 75 gram,225 en 150 gram)

4x250 ml slagroom

4 zakjes vanillesuiker

4 zakjes klopvast

1 blikje mandarijntjes

Directions

1Splits de eieren(er mag beslist geen eigeel bij het eiwit zitten) in een vetvrije kom.

2Voeg 75 gram suiker aan de eiwitten toe en klop het stijf tot het niet meer uit de kom loopt.

3Voeg 225 gram suiker toe en spatel het voorzichtig door het geklopte eiwit.

4Doe het in een spuitzak en spuit 2 ronde schijven van circa 26cm op de met bakpapier bedekte bakplaten.

5Ongeveer één uur in de oven op 150graden, daarna goed laten afkoelen.

6Doe de slagroom, 150 gram suiker en de vanillesuiker in een kom en klop er een voor een de zakjes klopvast door tot de slagroom stijf is.

7Doe 2/3 van de slagroom tussen de twee schijven met stukjes mandarijn ertussen.

8Met de rest van de slagroom spuit je de taart op en versier met partjes mandarijn.

9Daarna in de vriezer, later bevroren aansnijden.

00:00

1 Review

Emy De jong

augustus 10, 2016

Heerlijk

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.