sinaasappel- mosterd- oesterzwammensoep voor 4 personen

  By Margo van Ingen  

mei 30, 2016

Een echt bijzondere soep zonder vlees.
Bij de voorbereiding zou ik de sinaasappel vast persen- de handsinaasappel schoonmaken en in stukjes snijden- de oesterzwammen scheuren.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

35 gram boter

25 gram bloem

2 kruidenbouillon tabletten

1/4 liter sinaasappelsap vers natuurlijk

1 eierdooier

1 theelepel koenjit

2 eetlepels franse mosterd

1/4 slagroom AH

1 handsinaasappel

200 gram oesterzwammen

zout en peper naar smaak

Directions

1Roux maken van boter-bloem en water.

2Boter smelten bloem toevoegen de pan van de warmtebron halen het warme water langzaam toevoegen terug op de warmtebron zetten goed roeren aan de kook brengen tot het licht gebonden is.

3Sinaasappelsap toevoegen.

4Bouillon tabletten toevoegen.

5Meng in een kom de eierdooier- koenjit- mosterd- slagroom, roer er wat van de hete massa door en doe het doe dit weer in de pan laat zachtjes koken.

6De oesterzwammen met een borsteltje of keukenpapiertje zo nodig schoonmaken in plakjes scheuren en aan de soep toevoegen.

7De sinaasappel dik schillen de vliesjes er tussen uit halen en in stukjes snijden en toevoegen aan de soep.

8Direct serveren of snel afkoelen en in de koelkast bewaren.

Een pan
Een scherp mes
Lepel
Citruspers
Kommetje
4 borden

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.