Dit recept staat ook op www.ah.nl/allerhande
genoemd "Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus"
Prep: 20 mins
Yields: 4
Ingredients
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 pot geroosterde paprika (465g)uitgelekt
1 schaal vis (pangasius)325 g
2 takjes basilicum (bakje 15 g) alleen de blaadjes
1 beker slagroom 125ml
400 g spaghetti (pak 500 g)
Directions
1Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2Bak de vis in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar.
3Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
4Breng in een steelpan de slagroom met paprika en de knoflook zachtjes aan de kook. laat 7-8 min. op zacht vuur stoven. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de laatste 2 min. de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met een staafmixer tot een dikke crème.
5Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de vis erop.