Spaghetti met pancetta

  By E.J.M. Hermus  

augustus 21, 2016

Snel, makkelijk en eens wat anders.

  • Prep: 20 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

500 gram spaghetti

4 plakken van 0,5 cm pancetta

12 kleine trostomaten

3 uien

Teentje knoflook

Rucola (busseltje)

Basilicum (vers) (busseltje)

100 gr pijnboompitten

Verse Parmezaanse kaas

In plakjes gesneden olijven

Olie

Peper en zout

Directions

1Zet een ruime pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.

2Rooster ondertussen de pijnboompitten mooi egaal bruin. Let goed op want deze verbranden snel.

3Verwijder de steeltjes van de trostomaten en snij deze in partjes.

4Versnipper de uien en de verse knoflook en stoof (niet bakken) deze in een beetje olijfolie.

5Snij de pancetta in kleine blokjes en laat deze ook even kort met de uien meestoven.

6Voeg even later de tomaatjes toe, maar blijf ervoor zorgen dat deze beetgaar blijven.

7Kook de spaghetti in het kokend water al dente. ( zie verpakking).

8Laat de spaghetti uitlekken en meng dit met de ui, knoflook, pancetta en tomaten.

9Voeg er naar eigen smaak zout (let op pancetta en Parmezaanse kaas zijn al zout), peper en olijven toe.

10Doe het mengsel in een mooi, ruime schaal en meng net voor het opdienen de rucola en blaadjes basilicum toe.

11Strooi vervolgens de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.