Spaghetti met Sardientjes en Groene Olijven

  By Zoe van Marion  

juli 25, 2016

Een heel makkelijk recept wat je als hoofdgerecht kunt serveren, maar ook met een andere pasta-soort (bijv. fusilli) bij een barbecue kunt wegzetten.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

3 blikjes sardientjes in zonnebloemolie

Een bakje pijnboom pitten

15 gram verse basilicum

Een bakje groene olijven met knoflook (vers)

Olijfolie (een flinke scheut, hoe meer hoe beter)

Zak spaghetti (500 gram, kan ook minder)

Een teentje knoflook

Peper (en eventueel wat zout)

Eventueel Italiaanse kaas-flakes

Directions

1Zet water op het vuur en breng de pasta (spaghetti) aan de kook zoals beschreven op de verpakking.

2Snijdt de sardientjes in stukken. Haal het binnenste skeletje eruit.

3Snijdt al de basilicum fijn.

4Snijdt de olijven door midden en bewaar de olie die in het bakje zit. Haal eventuele knoflook stukken eruit.

5Bak de pijnboom pitjes in een pannetje langzaam goudbruin. Pas op dat ze niet aanbranden, dan zijn ze niet lekker meer.

6Snijdt of pers de knoflook fijn.

7Doe olie in een grote diepe pan (wok) en doe de knoflook er bij.

8Voeg daarna de sardientjes, olijven en basilicum toe en als laatste ook de gekookte pasta en daarna de pijnboom pitten. Roer dit goed door elkaar en gooi en nog flink wat olijfolie bij. Ook het sap van de olijven kun je gebruiken, omdat dit nog een extra knoflooksmaak afgeeft.

9Proef het geheel en voeg zo nodig peper en/of zout toe.

10Tijd om op te scheppen! Je kunt er zelf voor kiezen of je er nog wat kaas overheen wilt strooien.

diepe pan

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.